Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 2.12.2003 15:49

Kysymys: TV:n näkyminen kotiverkkokaapelia pitkin

Sähköistys

Mietityttää voiko tv:n kuva näkyä häiriöittä kotiverkon kautta. Tänä päivänä niin mainostetaan mm. Elkolink tms. kotiverkko ratkaisuja, joissa toteutus on näin. Meillä alkaa uudisrakennus, johon aion itse vetää UTP parikaapelin (olisi 300m ilmaista cat6-luokan kaapelia)mutta jos toi kuva ei sitten tulekaan kelvollisesti, niin vaikea ruveta rakentamaan koaksiaalikaapelista jälkeenpäin tv-verkkoa. Mistähän tähän saisi apua, jos teillä ei ole kokemusta/tietoa ?

Kommentoi:*
Vastaus
Tuo on järjestelmä, jossa ristikytkentäkaapista valitaan rasiakohtaisesti, mitä rasian kautta halutaan käyttää. Kahta johdinta pitkin TV-kuva tulee tavallisesta antennistakin. Järjestelmässä on vahvistin TV:lle. Kotilinkkijärjestelmä toimii aivan samalla tavalla kuin isoissakin järjestelmissä. Kannattaako vielä vetää Cat6 -luokkaa, on sinun itse harkittava. Itselläni on kokemusta isommasta järjestelmästä, mutta ei kotijärjestelmästä. Olen kuitenkin ensi vuoden puolella tekemässä juuri tuota muutosta ja vaihdan 20 vuotta vanhat puhelinjohdot paremmin palveleviksi. Itse luotan tuohon enkä löytänyt yleisiltä keskustelupalstoiltakaan negatiivista palautetta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / TV:n näkyminen kotiverkkokaapelia pitkin":


Kommentoi:*