Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sähköistys aihealue Seuraava
pvm: 5.7.2020 22:42

Kysymys: Virheellinen sähkötyö

Sähköistys

Ostimme 7 vuotta sitten silloin 2 vuotta vanhan mökin. Nyt ilmeni että hellan sähköt on vedetty liian ohuella johdolla. Sähkömies ( eri hlö kuin alkuperäisen työn tehnyt) vaihtoi 16 amperisen sulakkeen 13 amperiseen. Onko turvallisuuden kannalta riittävä toimenpide?
JÄRVENPÄÄ, Suomi
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Tämä on melko yleinen ongelma, ettei asennusolosuhteita huomioida riittävän tarkasti ja sen myötä käytetään liian suuria sulakkeita, jolloin riskinä on johdon vaurioituminen pidemmällä aikavälillä ja sen myötä niin henkilö- kuin omaisuusvahingotkin ovat mahdollisia.
Tuo sulakkeen pienentäminen on korjannut todennäköisesti tilanteen riittävän turvalliseksi. Aivan varmaksi en voi asiaa todeta näillä tiedoilla, mutta oikea toimenpide tuo on joka tapauksessa tällaisessa tilanteessa.
 
Tekninen asiantuntija Matti Orrberg, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry / Löydä sähkömies-palvelu
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Sähköistys / Virheellinen sähkötyö":

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry 
ESPOO, Suomi

Kommentoi:*