Asunnon sisäseinän nurkan halkeamaraon korjaus (Sisäpintarakenteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 14.2.2019 10:27

Kysymys: Asunnon sisäseinän nurkan halkeamaraon korjaus

Sisäpintarakenteet

V 1985 rakennetun talon sisänurkassa (talon ulkokulma) tapetti on "haljennut" paljastaen raon.

AP lattiapäällyste, tasoite, betonilaatta 60 mm, kova min villa 50 mm, paitsi 1 min reuna-alueella 100 mm.

Talo  puurunkoinen tiilivuorattu: US tiili 85mm, ilmarako 16 mm, gyproc 9 mm, min villa 50+125 mm, kosteussulku, gyproc 13 mm. Sisänurkat tiivistetty akryylimassalla.

Aiheutuuko halkeama puurungon luonnollisesta "elämisestä" vuosien varrella lämpötilan vaihtelun vuoksi? Akryylimassa kuivanut 34 vuodessa ja haljennut. Voiko ko. halkeamasta päästä sisäilmaan epäpuhtauksia? Talossa on koneellinen ilmanpoisto (huippuimuri uusittu 2014). Korvausilma tulee saunan korvausilmaputken , ulko-oven postiluukun ja ikkunoiden tiivisteaukkojen kautta.

Riittääkö, että rako korjataan akryylimassalla?

Kommentoi:*
Vastaus

Akryylimassa on oikea tiivistemassa kulmaan.  Saat kulmasta siistin, kun laitat maalarinteipit nin, että kaikki rikkonainen jää teippien väliin. anna massan kuivua muutaman tunnin ja maalaat kitin yli himmeällä tapetin sävyisellä maalilla. ota teipit pois heti maalauksen jälkeen varovasti, ettei tapetti repeä tai teipissä oleva maali ei tahri seinää.

Lämpötila- ja kosteus vaihtelut aiheuttavat puurakennuksissa melkoista liikettä. Kuvailemasi halkeama on tyypillinen edellämainituista syistä tapahtunut näkyvä jälki. Mitään epäpuhtauksia ei tarvitse pelätä, jos talo on muuten kunnossa.

Korvausilman tuloaukot tuntuvat kovin vähäisltä.  Jos on mahdollista, että uuden koneen asentanut ilmastointimies tutkisi myös korvausilman määrän ja oviraot, ellei tehnyt sitä jo heti asennuksen jälkeen.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Asunnon sisäseinän nurkan halkeamaraon korjaus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*