Ilman/höyrynsulkupaperi (Sisäpintarakenteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 14.10.2020 21:31

Kysymys: Ilman/höyrynsulkupaperi

Sisäpintarakenteet

Remontissa tuli vastaan ruskeaa ilmansulku/höyrynsulku paperia. Toinen puoli on pinnoitettu paperissa. Kysymys koskee paperin asennusta, että mitenpäin paperi kuuluu seinään. Pinnoitettu puoliko lämpimään/huoneeseen päin?

Remontissa löytyi kahta asennus tapaa, ulkoseinissä pinnoitettu puoli kylmään/villoihin päin ja yläpohjassa pinnoitettu puoli huoneeseen/lämpimään päin. 

Talo rakennettu 80 luvun alussa. 

 
Kyseessä mitä todennäköisimmin muovitiivistyspaperi. Yleensä asennetaan muovitettu (kiiltävä) puoli lämpimään tilaan päin. Mutta ei ole suuri vahinko jos asennettu toisinpäin. [kvkj]
15.10.2020 10:30Kommentoi:*
Vastaus

Paperin asentaja ei ole huomioinut koko asiaa.  VIrhe ei ole kovin suuri.  Oikein on kuitenkin niin kuin itsekin ajattelit.  Tiivimpi puoli lämpimään päin.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Ilman/höyrynsulkupaperi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*