Kylpyhuone ammeella ja wc (Sisäpintarakenteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 17.5.2019 9:58

Kysymys: Kylpyhuone ammeella ja wc

Sisäpintarakenteet

Hei!Olen suunnittelemassa kylpyhuone ja wc remonttia, erilliset tilat. Kysyisin neuvoa, koska olen saanut erilaisen vastauksen isännöitsijältä kuin ystäväni joka teki remontin 2009 vastaavasti. Kyseinen isännöitsijä on vaihtunut taloyhtiössämme 2012 uudeksi.

Taloyhtiössämme on wc ja kylpuhuonetiloihin tehty 80-90 luvun tienoilla seuraava remontti. Kyseisiin tiloihin on taloyhtiössämme asennettu  lattiaan Icopalin Musta Pekka eriste matto ja seiniin  tehty kosteussulkusively, seinä - lattiapinnat ovat laatoitetut. Kylpyhuoneisiin on jätetty vanha lattiakaivo. Kylpyhuoneessamme on amme.

Kysymys, haluaisin suorittaa kylpyhuone remontin kuten naapurini oli tehnyt, mutta nykyinen isännöitsijä on erimieltä edellisen isännöitsijän lausunnoista. Ehdoitukseni oli laatoittaa kylpyhuoneen lattia ja seinät uudella laatoituksella poistamatta vanhaa laatta kerrosta. Lattiakaivoa en vaihda, koska tulen käyttämään ammetta jatkossakin. Suoritin kosteuspintamittauksen ja kosteutta ei havaittu, vanhan kaivon kunto kohtalainen. Wc remontin tekisin samalla tavoin kuten kylpyhuoneen, koska tilassa ei erillistä lattiakaivoa ja kosteusrasitus vähäisempi. 

Nykyinen isännöitsijä on vaatinut minua purkamaan vanhan laatoituksen pois ja puhdistamaan pinnat ja tekemään vaadittu vesieriste lattiaan ja seiniin sekä kylpyhuoneessa tulisi vaihtaa vanhan lattiakaivon uuteen. Miksi naapurini sai tehdä aiemmin kyseisen työn purkamatta vanhoja pintoja, eikö kyplyhuoneen pinnoista tuli paremmin kosteutta kestävämmät,  jos tekisin uuden laatoituksen vanhan päälle ja limittäisin laatta saumat? Miksi lattiakaivo pitää vaihtaa kun vanha vielä kohtalaisessa kunnossa ja jatkossakin käyttäisin ammetta? 

Nyt taloyhtiössämme hieman pahanmakuista kahvia tarjolla yhtiökokouksessa.Kiitoksia ja vastauksia odotelessa laasti kovettuu

 

Kommentoi:*
Vastaus

Osakehuoneisto

Osakeyhtiö laki vaatii nykyään ilmoittamaan mahdollisesta osakeremontista, taloyhtiö hakee mahdolliset luvat ( osakkaan kustannuksella)ja hyväksyy ylipäänsä, saako remontin tehdä.
Jos asukas teettää remontin, vastuu on kokonaan hänen, ei yhtiön.
Ihmiset e...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Kylpyhuone ammeella ja wc":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Outo vastaus. Taloyhtiö ei voi estää remonttia jos se tehdään rakentamismääräysten mukaan. Yhtiö voi tarkastuttaa työn jolloin sen asianmukaisuus saadaan todettua. Tämän jälkeen vastuu on yhtiön kuten muissakin vastaavissa tiloissa. Jos remontti on tehty "pimeästi" niin vastuu on jatkossa tekijän. [punainenpilvi]
22.5.2019 12:46Kommentoi:*