Lakattujen, puunväristen sisähirsien muuttaminen kuultovalkeaksi (Sisäpintarakenteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 24.6.2020 13:38

Kysymys: Lakattujen, puunväristen sisähirsien muuttaminen kuultovalkeaksi

Sisäpintarakenteet

Hei, 

Talossa, jossa on hirret sisäpinnalta alkuperäisessä värissään ja todennäköisesti lakattu, kuinka onnistuu helpoiten muuttaa seinät kuultovalkeaksi? Onko olemassa ainetta, jota ei haittaa alla oleva lakka? Jos ei, niin onko jokin aine olemassa lakanpoistoon sisäpinnasta vai onko hiominen ainoa vaihtoehto? Lisäksi paikoissa, joissa on ollut 20 vuotta kirjahylly, seinäkoriste tms. pinta on aivan erivärinen muuhun seinään verrattuna auringon vuoksi. Esimerkiksi kuvan ikkunan oikealla puolella ollut seinäkoriste. Toki toivotussa lopputuloksessa nuokaan nykyiset värjäytymät ei saisi sen kummemmin erottua muusta seinästä. Mitä tulisi tehdä ja missä järjestyksessä? 

Vuosikymmeniä on käytetty "valkolakkaa" vaalennukseen. Jos ei löydy valmiina sopivaa niin kysy kokeneelta maalarimestarilta tekoohje. [TI-mieskin]
26.6.2020 19:55Kommentoi:*
Vastaus
Soodapuhallus on tehokas ja turvallinen menetelmä sillä puha...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Lakattujen, puunväristen sisähirsien muuttaminen kuultovalkeaksi":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*