Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 5.3.2019 3:34

Kysymys: Laminaatin asennus

Sisäpintarakenteet

TervehdysOlen asentamassa laminaattia vuonna 1985 valmistuneeseen kaksi kerroksiseen rivitalo asuntoon.Tarkoituksena olisi asentaa laminaatti alakertaan muovimaton päälle. Tästä löytyy paljon eriäviä mielipiteitä netissä, osassa väitetään että näin ei saa toimia, osassa sanotaan että on täysin hyväksyttävä toimintatapa. Isännöitsijän kanta asiaan jäi epäselväksi. Ymmärrän, että JOS laattaan nousee kosteutta, voi muovimatto ja sen liima aiheuttaa sisäilmaan VOC päästöjä. Matto on kuitenkin ollut lattiassa jo pitkälti yli kolmekymmentä vuotta, ja hajua tai irtoamista ei ole havaittavissa, joten oletettavaa on, että matto ei ihan tuosta vaan kosteutta allensa kerää. Aina olisi tietenkin parempi poistaa matto, mutta tahdon tietää, onko tämä tapa sallittu. Rautakaupat mainostavat yleisesti, että laminaatin voi asentaa muovimaton päälle. Esim lahex isännöinnin sivuilla lukee, että tämä on hyväksytty tapa. Myös vaikkapa täällä moista sallitaan: https://www.omataloyhtio.fi/artikkelit/7990/askelaanet_kuriin_oikeilla.htmMitä sanoo laki ja hyvä rakennustapa, onko tämänkaltainen laminaatin asennus sallittua?

Kommentoi:*
Vastaus

Voit asentaa laminaatin esittämälläsi tavalla, sillä muovimatto on tiivis, eikä laminaatin asennus sen päälle muuta kosteusolosuhteita.
Jos alapohjassa olisi kosteusongelmia, niin ne olisivat jo näyttäytyneet tuon 33 vuoden aikana. Asennustapa on sallittu.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Laminaatin asennus":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Niinpä; aivan  sallittua ja "laillista" niinkauan kun sitä mattoa ei mennä repimään ominluvin pois. Muuten on tehtävä asbestikartoitus, ja jos tulos on positiivinen, niin ammattimiehet purkamaan ! Jos matto jätetään rauhaan, niin  "....sukupolvelta toiselle jäää" ehkä ne aiheutuvat lisäkustannukset ! Kartoituksen kai maksaa taloyhtiö, mutta purkamisen maksaa se joka on remonttiin ryhtynyt. Siis sinnepä ne yleensä alle jätetään "epäselvissä" tapauksissa ! [ruosu]
5.3.2019 9:31


Taloyhtiö ei maksa mitään osaa huoneiston itse tehdystä remontista! [punainenpilvi]
6.3.2019 11:37


Tarvitsetko apua laminaatin asennukseen tai haluatko vertailla palvelun tarkemmat hinnat? https://kodinplaza.fi/ avulla tavoitat helposti yhdellä tarjouspyynnöllä alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet palveluntarjoajat.  [Kodinplaza]
22.2.2021 13:59Kommentoi:*