Parketti vanhan kevyt mosaiikkiparketin päälle (Sisäpintarakenteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 6.10.2020 20:34

Kysymys: Parketti vanhan kevyt mosaiikkiparketin päälle

Sisäpintarakenteet

Hei

1980 rakennettu kerrostalo, jossa betoniontelolaatat ja niiden päällä tasoitus ja liimattu kevyt mosaiikkiparketti. Parketissa vain 2 mm kerros lattian tammimateriaalia, joten ei voida hioa. Parketti on hyvässä kunnossa ja todella hyvin pohjassa kiinni. Väri ei miellytä ja haluaisin asentaa päälle uivan parkettilattian. Onnistuuko vai voiko alla oleva mosaiikkiparketti jotenkin nousta tai aiheuttaa muita hankaluuksia uuden parketin alla. Mitä asioita pitäisi huomioida? Millainen välimateriaali pitäisi asentaa?

Kuvassa osa parketista purettu keittiön laattalattian varten.


Kommentoi:*
Vastaus

Jos vanha parketti on kunnolla kiinni pohjassaan, niin ei ole mitään syytä lähteä sitä uivan parketin alta poistamaan. Jos työn aikana joku palikka vanhasta irtoaa, niin se kannattaa liimata takaisin paikoilleen. Uuden parketin alle asennetaan parketin valmistajan suosittelema askeläänen eristysmatto.  
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Parketti vanhan kevyt mosaiikkiparketin päälle":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*