Saunan teko rintamamiestalon kellariin (Sisäpintarakenteet)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisäpintarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 17.9.2018 14:0

Kysymys: Saunan teko rintamamiestalon kellariin

Sisäpintarakenteet

Hei! Meillä tarkoituksena rakentaa rintamamiestalon kellariin sauna ja suihkutila. Kellari on tyypillinen rintamamiestalon alakerta eli puoliksi maanalla. Ulkopuolelle on tehty viime vuonna salaojitukset ja sen yhteydessä laitettu isodrän levy kiinni talon sokkeliin. Alapohjan betonit saunan osalta on piikattu pois ja sen alla on suoraan maa. Nyt kysymys kuuluukin lähinnä saunan seinärakenteiden ja lattian oikeaoppinen rakenne? Mitä seinään tulee laittaa ennen kuin alkaa paneloimaan? Ja lattian kapillaarikatkojen teko?  Sähköinen lattialämmitys tulee lattiaan. 

Kommentoi:*
Vastaus

Rintamamiestalo

Ensimmäinen ja mielestäni ainoa järkevä vastaus on, älkää tehkö ko. kellariin noita tiloja.
Asiaa on kysytty varmasti pitkälti toistasataa kertaa ja minäkin olen asiaan antanut vastauksia viimeisen kuukauden aikana varmasti kymmenen kertaa.
Katsokaa palstamme aiemmat kymmenet/kymmenet vastaukset ja valitkaa niistä paras.
En jaksa enää jauhaa samaa ongelmaa tällä vastausvuorollani enempää.
Ko. tila on yksi suurimpia riskirakenteita.
Suunnitelmat pitäisi tapauskohtaisesti teetättää paikan päällä ja kunnolla tehtynä kaikkine ulkopuolisine salaojineen, lattian kapillaarikatkoinen ym. tulee maksamaan kymmeniä tuhansia euroja.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisäpintarakenteet / Saunan teko rintamamiestalon kellariin":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Juu tuo on sarjassamme niitä viimeisiä hommia mitä voi tehdä. Ensinnäki homma on mennyt jo siinä pieleen kun on asennettu tou styroxsi-pikimössö ulkopuolelle. On mentu uskomaan mainoksia ja mainos miehiä. Tuolla menetelmällä ei ole tekemistä vedeneristeen eikä muunkaan suhteen mitään. Ei muuta kuin harmia jatkossa ja paljon. Oikealla tavlla tehdyt hommat ovat jotain muuta kuin mitä "pyörän" keksijät mainostavat.

Tuossa sauna hommassa on otettava niin paljon kaikkia asioita huomiioon jotta....

Ensinnäki onko kellarissa viemäröintiä, ei varmaankaan,. Toiseksi on riittävästi korkeutta lattiasta kattoon, ei varmaankaan. Jos olisi niin saa olla aivana varma, että sinne olisi jo tehty jotain. Kun lähdetään kaivelemaan RM pohjia niin pitää muistaa, että niissä moessakaan ei ollut alunperin viemäriä ja vesikin [Marwin]
20.9.2018 19:45


otettiin omasta kaivosta usein miten, eli kanto vesi ulos ja sisään. Pihan perällä käytiin poikkeuksetta tekemässä ssuremmat tarpeet talvipakkasellakin. Jos tontilla ei ole ns. ulkorakennusta niin silloin se on jo lohottu tontti.

Ulkorakennuksessa oli sauna ja paskahuussi ja joskus myös navetta ja hevostalli. Se oli sitä aikaa kun kyseessä oli ns. RM talo.

Perustukset kaivettiin käsin jonka homman teki rintamalta palanut mies ja lapiolla. Ei ollut kaivureita , joskus myöhemmin tuli ensimmäiset "hullu-jussit". Vaati sisua ja hyvää kuntoa. No no sitä saatiin valtion leivissä 3-5 vuotta. Jos oltaisiin samassa tilanteessa niin ei taitaisi yhtään uutta mökkiä rakentua. Tässä vähän mietteitä hommasta. [Marwin]
20.9.2018 19:53


Höpö höpö. Tällaisen remontin voi tehdä ihan hyvin itse, kun kylmän sokkelin la lämpimän eristeen (SPU) väliin jätetään tuuletusrako, joka tuuletetaan ulos ja on yhteydessä alhaalta kapillaarikatkoon. Tällöin ei pääse kosteutta syntymään, kun kylmä sokkeli tuulettuu ulos. Jos kiinnostaa voin laittaa piirrustuksen tulemaan.  [Puutalo -57]
23.6.2020 17:52


Laitatko piirustuksen tulemaansmiley [J778544144]
1.7.2020 21:20


Piirustus kiinnostaisi kovasti. Osoite: arivuorela814@gmail.com  [Arskan uusi sauna puretun tilalle]
16.11.2020 19:34Kommentoi:*