Henkilötietojen luovutus asoylaki §5 VS Henkilörekisterilaki §8 (Sisustaminen)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 10.7.2018 9:35

Kysymys: Henkilötietojen luovutus asoylaki §5 VS Henkilörekisterilaki §8

Sisustaminen

Asunto-osakehtiölaki §5  VS Henkilörekisterilaki. Miten on mahdollista,että asunto-osakeyhtiölaki sallii ilman pätevää syytä isännöitsijän luovuttaa osakkeenomistalle kaikkien asoy:n osakkeenomistajien nimet  syntymäikoineen? Kun taas Henkilörekisterilaki määrittelee asian tarkasti.

Ei as oy laki salli, vaan vaatii, että osakkeenomistajien nimet sisältävä luettelo on annettava pyynnöstä. Mutta ei syntymäaikoja tai osoitteita ilman pätevää syytä.


[PetteP]
12.7.2018 14:46Kommentoi:*
Vastaus

En ymmärrä mitä tarkoitat ja mihin pykälään viittaat. Käsittääkseni asunto-osakeyhtiölaki ei kuvaamallasi tavalla ylipäätään ota kantaa siihen, mitä tietoja isännöitsijä voi osakkaista luovuttaa toisille osakkaille. Asiaa säätelee mm. Henkilörekisterilaki.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / Henkilötietojen luovutus asoylaki §5 VS Henkilörekisterilaki §8":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Enpä valitettavasti ymmärrä vaastaustasi, koska asoy-laki §5 :Asoylaki luetteloiden julkisuus: Luonnollisen henkilön osoitteen tai syntymäajan saa luovuttaa vain osakkeenomistajalle tai sille, joka osoittaa oikeutensa sitä vaativan.Jorma Inkamojormainkamo@gmail.com 


[J926145810]
18.7.2018 10:31


Mutta joo mikä on "asoy-laki §5" ? Luku 7 15§ on mistä löytyy tuo "Luetteloiden julkisuus"


[PetteP]
20.7.2018 14:8Kommentoi:*