Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 19.2.2021 10:51

Kysymys: Keittiö remppa

Sisustaminen

Aijon poistaa kuluneen muovimaton keittiöstä ja hallista.Mahdollisimman ohut kestävä,vähän kosteutta sietävä ja M1 luokan materiaali tulisi löytää.

Olen ajatellut Vinyyli HydroCorkki lattiaa,sopisiko se keittiöön ja onko sillä haittatekiöitä muu kuin hinta.Olisiko joku muu vastaava tuote yhtä hyvä.
kysyjä
Kysymyksiä: 5 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Ennen muovimaton poistamista, varmista maton asbestittomuus, varsinkin jos se on liimattu kiinni. Lattiamateriaaleja myyvistä liikkeistä saat eri huonetilojen käyttötarkoituksiin parhaiten sopivat vaihtoehdot selville ja vertailemalla niiden tuoteselosteita keskenään, niin jokin hyvä varmasti vastaa vaatimuksiasi.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / Keittiö remppa":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jättäisin muovimaton alle, jos sitä on vain yksi kerros ja lattiarakenteet on kunnossa. Asbestitutkimus mutkistaa asioita, eli samalla kannattaa tehdä iso remontti. Laitoin viimeisessä vanhan talon keittiöremontissa vinyylilankun ja se oli virhe. Liikkuu ja saumat irvistää... Ohut vinyylilankku vaatii alleen tukevan ja viivasuoran alustan. Tukeva laminaatti sietää virheitä ja muovimatto isojakin heittoja. Laminaattikin kestää keittiössä, kun laittaa asennusvaiheessa silikonia liitoksiin. [Viisasinsinööri]
19.2.2021 19:52


Hyvälaatuinen vinyylilankku kyllä kestää ja sietää pieniä epätasaisuuksia jos laittaa alle sille tarkoitetun alusmateriaalin, siis sama mikä käy lamiinattille, ei välttämättä käy vinyylille. [TI-mieskin]
19.2.2021 20:12Kommentoi:*