Vesivuoto (Sisustaminen)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Sisustaminen aihealue Seuraava
pvm: 31.10.2018 7:39

Kysymys: Vesivuoto

Sisustaminen

Olemme uusimassa lattiamateriaalia, eli vanhan parketin päälle vinyylilankkua. Irroitimme vanhat jalkalistat, jotka sitten vaihdamme uusiksi. Siinä työtä tehdessämme ja pyykinpesukoneen ollessa päällä, huomasimme että vettä ilmestyy poisirroitetun jalkalistan kohdalta seinä/lattiarajasta. Asiaa tutkittuamme, tulimme siihen päätelmään, että vanhan jalkalistan kiinnitysnaula oli lävistänyt pyykinpesukoneen poistolinjan. Koneen poistolinja on seinän sisällä. Listan poisotto nauloineen jätti poistolinjaan reiän. Kovaa painettahan koneen poistolinjassa ei ole, mutta vesi ei vähäisessäkään määrin ole terveilmiö lattiarajassa. Onneksi pesukone oli päällä, eikä uudella listalla ehditty peittää salakavalaa vuotoa. Miten tässä tilanteessa tulisi toimia, eli kuka korvaa korjauksen??t. Jorm

Kommentoi:*
Vastaus

Korvausvelvollinen on vasaran käyttäjä, joka on lyönyt naulan putkeen. Ellei lyöjää löydy, niin sinulle tuo maksajan rooli lankeaa. Jos asut taloyhtiössä, niin siinäkin edellinen pätee. Poistoputki pitää uusia ja sitä varten avata seinää tarpeen mukaan ja kuivattaa rakenteita, jos on aihetta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Sisustaminen / Vesivuoto":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*