Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 19.12.2010 10:22

Kysymys: eristäminen

Talopaketit ja rungot

Hei.
Puutalon runko pystytettiin marraskuun ruunsaan vesisadekautena.
Nyt seinissä tuulensuojalevyt ja katon aluskate asennettu. Ikkuna, oviaukot on auki ja rakennuksen sisällä tietysti jäätä ja lunta tulee nytkin lisää.

Kysyn, kun puutosat nyt ovat kosteita voiko seinäeriseitä ja kosteus-sulkua asentaa?
Kosteusmittaus? Kuivuuko kosteat puut nyt talvella pakkasessa jos eristeet asennetaan estämään imanvaihtoa? Kattokin puuttuu. Pitäisikö odotella kuivattavia kevätilmoja?
Ei hometaloa.

Kommentoi:*
Vastaus
Olet hyvin normaalin ongelman edessä. Normaali vastauksemme tässä on, että maksat vastaavalle työnjohtajalle huolenpidosta ja ohjauksesta palkan. Hän näkee tilanteen, ja ohjaa sen mukaisesti rakentamista. Mielestäni vesikate pitää saada taloon. Se varmistaa, että ylimääräistä vettä ei pääse sisätiloihin. Ikkunoihin ja oviin kannattaa asentaa muovit, jos ikkunoita ei saada vielä paikalleen. Kaikki näkyvä jää ja lumi pitää poistaa sisältä. Muuten se höyrystyy pakkasellakin, ja rasittaa rakenteita. Kun lumi ja jää on poistettu, voit asentaa eristeet. puurakenne kuivuu pakkasella. Siinä tapahtuu sama haihtuminen kuin ulkona pakkasella kuivatussa pyykissä. Se kuivuu. Kun asennat höyrysulun paikalleen, sisäpuolen tuuletusta pitää lisätä, jotta kosteus haihtuu sisältä.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / eristäminen":


Kommentoi:*