Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 5.2.2011 18:23

Kysymys: Harjaristikosta käyttöullakoksi

Talopaketit ja rungot

Hei te siellä!

Koska itse en ole mikään asiantuntija tässä asiassa niin olisin kysynyt siis sitä että mitä kaikkea joutuisi luultavammin tekemään jos muuttaisi harjaristikon käyttöullakoksi? Talo on Jetta ja valmistunut v. 2007. Harmittelemme tässä emännän kanssa kun ei tullut rakennettua sitä yhtä ylimääräistä huonetta ja nyt sille tosiaankin olisi tarvetta Katselin harjaristikon ja käyttöullakon eroja ja niissä ei ole oikeastaan muuta ero kuin että kattoristikoiden tuet tietysti muuttavat paikkaa. Mutta kuinka iso projekti tällainen olisi ja mitäköhän kaikkea siinä joutuu tekemään . Joutuuko kaikki kattorisitkot uusimaan vai selviääkö helpommalla? Mitä lupia tarvitaan ko. projektiin?

T: jani

Kommentoi:*
Vastaus
Ennen enempää suunnittelua pitää selvittää rakennustarkastuksesta, onko toisen kerroksen huoneen rakentaminen asemakaavan mukaan mahdollista. Jos kaava sen nyt estää, pitää selvittää, voiko saada kaavamuutoksen, tai poikkeuksen kaavaan. Tämän selvittyä voi alkaa miettiä, miten työ tehdään. Se tarvitsee rakennesuunnittelijan tekemään laskelmat. Jos nykyisiä ristikoita pitää jotenkin uudistaa, työlle tulee hintaa. Jos nykyisiä kannattajia ei tarvitse muuttaa, vaan pelkästään vahvistaa välikattoa, työ on helpompi. Rakennesuunnittelija tekee suunnitelmat rakenneratkaisuineen. Hän pystyy tekemään myös rakennuspiirustukset rakennuslupaa varten.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Harjaristikosta käyttöullakoksi":

Alue ei ole kaavan sisällä vaan haja-asutusalueella ;) [Maalämpöasentaja]
6.2.2011 23:19


 Tässäpä taas näitä yksilöityjä mainoksia. www.jetta-talo.fi  Pitäiskö poistaa ko0ko kysymys ? [Ruopsa]
7.2.2011 6:54


Ehdottomasti kivikoskimaisesti: kyllä! Ja myös sinun mainoksesi! Menitpä halpaankorjaukseen vai menitkö? Kilahtiko kirstuusi? [Monta]
7.2.2011 9:8


No voi anteeksi sentään....On se kumma kun en kumminkaan ole täällä edes montaa kysymystä kysynyt niin samantein tulee jotain tällaista?!?!? Ei ollut aikomusta mainostaa ollenkaan vaan kerroin vaan taloni mallin jos se yhtään muuttaa asiaa kun en itse sitä tiedä!! Sama kun sanoisin nimeni olevan Jukka niin siitäkin varmaan satelisi vaikka mitä juttua..kummaa porukkaa?? Eli haja asutusalue ja poikkeusluvan joutunut hakemaan...eli ei varmaankaan ihan sama juttu kaava-alueella kun nuo säännöt vähän tiukemmat siinä. Mutta siis ilmeisesti menee aika lähelle tuota rataa mitä vastattiinkin? [Maalämpöasentaja]
7.2.2011 22:35Kommentoi:*