Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 14.6.2020 15:56

Kysymys: Hevosmuurahaisten tekemä kolo lamellihirressä

Talopaketit ja rungot

Onko muuta tapaa korjata pienehkö hevosmuurahaisten aloittama pesäkolon teko lamellihirressä (alin), kuin uuden palan laittaminen, eli voiko kolon tiivistää jollakin ainella? Erikoispuuliima tai muu aine? Kiitos.

Kommentoi:*
Vastaus

Poraa alimman hirren kylkeen polyuretaanivaahdotusta varten pursotusputken kokoinen reikä aina siihen kohtaan mistä hirren sisältä kuuluu rapina tai on muita havaintoja hevosmuurahaisten pesäkoloista ja sumuta sinne hyönteismyrkkyä runsaasti. Veistele porattuihin reikiin puutappeja valmiiksi, jotta saat ne nopeasti suljettua myrkytyksen sekä uretaanivaahdotuksen jälkeen. Hevosmuurahaiset etsivät ruokansa talon / mökin ulkopuolelta ja siksi kannattaa ripotella jatkuvana nauhana muurahaissirotetta (myrkkyä) rakennuksen ympärille, sillä kulkiessaan sirotteen yli sitä tarttuu niihin kiinni ja sirote kulkeutuu niiden pesään ja tuhoaa eliöstön.  
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Hevosmuurahaisten tekemä kolo lamellihirressä":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*