Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 27.6.2012 21:8

Kysymys: ikkunat

Talopaketit ja rungot

Hei

Sellainen asia että ostin omakotitalon, Älvsbyhus -02 valmistuneen talon malli Pihlajatar ja siinä ei ole ikkunoita saunassa eikä pesuhuoneessa, ja haluaisin ikkunat, miten etenen asiassa. Itse olen ajatellut purkavani ulkoseinän ja katsoisin tolpat onko ne vaakassa vai pystyssä. Millainen on asiantuntijan ajatus projektista.

Terv Juhani.

Kommentoi:*
Vastaus

Hae esille talon rakennepiirustukset. Niistä näet ulkoseinän rakenteen. Todennäköisesti sisimmäiset tolpat ovat pystyssä ja niiden ulkopuolella on vaakakoolaus. Ajatellun ikkunan alareunasta voi sahata seinän vaakasuuntaan poikki, jos ikkunan leveys on alle 90 cm. Yhden tolpan katkeaminen ei romahduta taloa. Sen jälkeen puretaan ulkolaudoitus sahauksen yläpuolelta ja sahataan tolppa tulevan ikkunan kohdalta katki niin, että sen alle mahtuu 50x100 mm lankku vaakaan. Päät kiinnitetään viereisiin pystytolppiin. Sama tehdään ikkunan alareunaan. Tuon jälkeen on ikkuna asennettavissa paikoilleen. Koko ulkoseinää ei siis kannata purkaa. Purkamisen laajuuden tietenkin määrittää ulkoseinän rakenne.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / ikkunat":


Kommentoi:*