Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 22.7.2019 11:42

Kysymys: Ilmalämpöpumpun asennuksesta aiheutunut vesivuoto

Talopaketit ja rungot

Asennutimme kerrostaloasuntoon ilmalämpöpumpun.  Ulkoseinän timanttiporauksesta pääsi elementtien väliseen eristeeseen vettä, joka valui alakerran asunnon parvekkeelle ikkunan suojapeltien reunojen alta sekä ylemmän parvekkeen lattian alapinnassa olevasta pienestä hiushalkeamasta.  Veden määrä on arviolta alle litra. Talo on kolme vuotta vanha.Mitä toimenpiteitä tällainen vesivuoto edellyttää? 

Kommentoi:*
Vastaus

Selvitä yhdessä hallituksen puheenjohtajan, isännöitsijän sekä alakerran naapurin kanssa mitä on tapahtunut ja sovitte mahdollisista toimenpiteistä.
Tehkää kirjallinen muistio tapahtuneesta sekä mitä päätitte tehdä.
 
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Ilmalämpöpumpun asennuksesta aiheutunut vesivuoto":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Esitin lisäkysymyksen vesijäähdytteisen timanttiporauksen vesivuodoista elementtiseinän eristeisiin.  Eli valuuko vettä aina eristeisiin, vai osaako ammattitaitoinen poraaja välttää valumisen.Jäin kuitenkin vaille vastausta kysymykseeni.  Nyt osaisin pyytää kuivaporausta, mutta kun tämä asennusliike käytti vesijäähdytteistä porausta ja aiheutti vahingon, olen nimenomaan siitä kiinnostunut. [J3186731719]
28.7.2019 21:20Kommentoi:*