Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 24.4.2019 12:40

Kysymys: Kuistin rakentaminen vanhaan puutaloon

Talopaketit ja rungot

Tein puolivalmiin hahmotelman vanhan puutalon kylkeen tulevasta kuistista. Kuistista tulee umpinainen jossa muutama ikkuna ja ovi, mutta ei lämmöneristystä. Siihen tulee harjakatto ja vasen puoli katosta on tässä kuvassa jätetty vielä pois. Onko antaa mitään kommentteja tämän rakenteesta että miten tämä kannattaisi tehdä tai pitäisikö jotakin tehdä kokonaan toisin?En ole rakennusinsinööri niin en tunne parhaita rakenneratkaisuja enkä tiedä voiko sitä yleensä tehdä näin kuin olen hahmotellut. Voiko esimerkiksi vasenta ja oikeaa yläsidepuuta käyttää osana kattorakennetta kuten ne puut tässä tulevat ulos seinästä vasemmalla ja oikealla puolella? Edessä on yksi runkotolppa keskellä kun vasemmalle puolelle tulee ovi ja oikealle puolelle ikkuna. Takana täytyisi olla ilman runkotolppaa keskellä kun se tulee taloa vasten.Kapeisiin sivuseiniin tulee myös ikkunat, riittääkö että ikkunoiden alapuolella on vinotuet? Olisiko mitään oppikirjaa mistä löytyisi esimerkkejä tämmöisistä vastaavista rakenteista? Lattia täytyisi myös rakentaa, pystyykö lattialaudat laittamaan suoraan rungon alapuihin kiinni (en tiedä mikä on niiden virallinen nimi) vai tulisiko ne kiinnittää jotenkin muutoin? Koko rakennelma tulee ehkä leca-harkkojen päälle. Paljonko harkkoja tulisi laittaa, riittääkö 6 kpl?
Kommentoi:*
Vastaus

Hanki ammatties rakentamaan kuisti ja hänelle asiantuntija-apua tarvittaessa.  Myös rakennuslupa-asiat kannattaa selvittää kunnan toimistosta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Kuistin rakentaminen vanhaan puutaloon":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*