Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 29.12.2010 9:10

Kysymys: Rakennusaikana kastunut villa ja mustunut puu

Talopaketit ja rungot

Rakennuksemme katonrajaan (seinän vaakakoolaus ja kattokoolauksen yhtymäkohdassa) jää 5x5cm "tasku", johon on tarkoitettu myös laitettavaksi sisin seinäneristekerros 5cm lasivillaa. Höyrynsulkumuovi jää ko. villan taakse.

Laitoimme seinäeristeet paikoilleen n. 1,5kk sitten, mutta jouduimme ne pian poistamaan koska sisäilman kosteus oli liian suuri ja villat kastuivat höyrynsulkumuovia vasten. Tuohon "taskuun" villat kuitenkin unohtuivat ja nyt kun poistettiin olivat villat edelleen märät ja kattokoolauslaudat mustuneet päistään. Riittääkö kastuneiden villojen poisto ja koolausten tuuletus vai onko puu ehtinyt jo menemään piloille? Kattokoolaus on tehty ristiin ja nämä mustuneet puut kiinni kattotuoleissa ja 5cm seinärakenteen sisällä "taskussa" joten puiden poistaminen on miltei mahdotonta ilman höyrynsulkumuovien aukileikkaamista. Eristettä tuohon pieneen koloon tuskin enää laitan koska höyrynsulkumuovin takana sitä on kuitenkin 225mm.
Kommentoi:*
Vastaus
Puuosiin on iskenyt todennäköisesti sinistymä. Jos haluat pelata varman päälle, peset sinistymäkohdat homeenpoistoaineella, ja annat kuivua. Älä jätä villaa pois. Nurkat ovat aina kylmimmät kohdat, ja pienikin auttaa.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Rakennusaikana kastunut villa ja mustunut puu":


Kommentoi:*