Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 8.3.2019 8:5

Kysymys: Rakennuspiirustukset

Talopaketit ja rungot

Hei,Olemme ostaneet vuonna -84 valmistuneen omakotitalon, jossa on ilmennyt mikrobiongelmia ja syitä on lähdetty selvittämään myyjän ja insinöörin kanssa. Mikä merkkaa loppukädessä, jos myyjä väittää saaneensa talopakettivalmistajalta kirjasen (ilmeisesti jokin yleinen jaettava kirjanen talopaketeista), jossa rakenteita on kuvattu hieman eri tavalla kuin rakennuspiirustuksissa? Me ostajat emme tätä ole ikinä nähneet emmekä saaneet kopiota. Eikö rakennuspiirustukset kuitenkin pitäisi olla ne, joita noudatetaan ja jonka mukaan talo pitäisi olla rakennettu? Siellä on mm. höyrynsulun ja seinäelementtien sijoitusten osalta eriäväisyyksiä (ilmayhteys).

Kommentoi:*
Vastaus

Viralliset hyväksytyt rakennussuunnitelmat ja rakennuslaki asetuksineen sekä rakennusmääräykset ja perälautana hyvä rakentamistapa ovat ne joita pitää kaikkien rakennushankkeessa mukana olevien noudattaa. Mitään vihkosia, kirjasia tai naapurien antamia neuvoja ei pidä ottaa huomioon, sillä rakentamisprosessi vaatii kokonaisvaltaista ammattitaitoa suunnitteluportaasta toteuttamiseen ja hyvin tehdyn työn luovuttamiseen kuluttajalle. Myyjän väite näyttää olevan oman persoonansa suojelua, mutta sillä ei tässä tapauksessa ole mitään painoarvoa.
Ota yhteys paikkakuntasi terveydensuojeluviranomaiseen, joka terveyshaitan toteamiseksi suorittaa asunnontarkastuksen ja antaa kirjallisen lausunnon / määräyksen, jolla on riittävä painoarvo jatkotoimenpiteistä.Tämä siksi, että myöhempi myyjän "venkoilu" poistuu ja vain faktat ovat esillä. Tämä ensimmäinen tarkastus on maksuton.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Rakennuspiirustukset":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*