Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 28.12.2010 6:25

Kysymys: Räystäslaudat

Talopaketit ja rungot

Urakkasopimuksessa sanotaan, että siihen sisältyy räystäslautojen asennus. Mitä termi räystäslaudat tarkoittaa? Kuuluuko sen alle esimerkiksi otsalaudat ja räystään aluslaudat?

Kommentoi:*
Vastaus
Vastaajan pitäisi nähdä koko urakkasopimus ja siihen liittyvät piirustukset. Normaalisti räystäslaudoilla tarkoitetaan päätyräystään ja alaräystään eli sivuräystään otsalautoja. Nämä ovat yleisessä kielenkäytössä, ja myös erilaisissa tyyppikuvissa käytettyjä nimityksiä. Räystäslaudoituksella tarkoitetaan kannattajien päälle asennettavaa umpilaudoitusta, tai alle tulevaa harvalaudoitusta. Sanamuodot ovat tärkeitä, ja piirustukset. Siksi en pysty täysin antamaan selventävää vastausta kysymykseesi.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Räystäslaudat":

Räystäslaudat on kyllä melko ympäripyöreä ilmaus.Siinäpä keskustelun aihetta.Tuo ei kyllä aukea kuin neuvottelemalla. [Mestari]
28.12.2010 9:5


olkoon... [Mesuri]
28.12.2010 12:50Kommentoi:*