Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 27.11.2012 0:19

Kysymys: Rungon jäykistys

Talopaketit ja rungot

Olen miettinyt rungon jäykistykseen sellaista vaihtoehtoa, jolla saa "nukuttua yönsä rauhassa". Tuulilevyksi tulee Suomen Kuitulevyn "Pusa" -levy, jolla ei tietääkseni ole rungon jäykistys sertifikaattia. Sisälle vaakakoolaus 48x48 + sisäkipsilevy.

a) Tuulensuojalevyn päälle tulevan, alemman koolausriman vinokiinnitys, päälle tulee pystyrimat limittäin (ruutupaperikuva alla).

b) Ohut teräsvanne X:n muodossa tuulilevyn alle runkoon kiinni, kulmissa.

c) Ohut teräsvanne X:n muodossa runkotolppien SISÄpuolelle.

d) Sisälle tulevien lisäkoolausrimojen (48x48) naulaaminen 45 asteen kulmaan, nurkissa.

Riittääkö joku näistä yksistään, vai voiko yhdistellä sopivassa suhteessa kaikkia. Oma suunnittelija suosii teräsvannetta, kaupungin rak.tark. ei nimennyt yhtä ja ainutta oikeaa.

Ohessa kuva, liittyen kohtaan "C", johon vastaaja voi myös ottaa kantaa. Mielestäni vaikuttaa hyvältä.
Kysymyksiä: 161 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Talon rakennesuunnittelija määrittää pääsuunnittelijan kanssa. Pääsuunnittelija ei välttämättä osaa tehdä ratkaisua. Tästä syystä rakennustarkastaja ei ota kantaa. Jos ratkaisu tehdään esittämälläsi a-tavalla, ilman pitää virrata rakenteesta pois, joten nurkissa pitää olla pystyhormit. Teräsvanteen käyttö toisella puolella tai molemmin puolin runkoa on hyvä ratkaisu, mutta rakennesuunnittelijan pitää ratkaista vanteiden määrä. Viimeisessä vaihtoehdossasi pintalevyn asennuksessa on selviä hankaluuksia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Rungon jäykistys":


Kommentoi:*