Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 9.11.2012 20:2

Kysymys: Runkopuun kosteus

Talopaketit ja rungot

Purin yhden kipsilevynpätkän pois seinältä, ja kosteusmittasin mielenkiinnon vuoksi varasto/hallirakennuksen alasidepuuta ja pystytolppaa pieneltä alalta. Kyseessä toistaiseksi ilmastoimaton halli, jota on pikkuisen lämmitelty sähköpuhaltimilla. Sisällä on myös pari kosteudenpoistajaa, joilla sisäilman kosteus, yhdessä sähkölämmittäjien kanssa saatu noin 60:neen, lämpötilan ollessa, n. +12 astetta.

Mittarissa on piikit, jotka ohjeen mukaan on painettava väh. 2 mm syvyyteen puussa. Mittari ilmoitti alajuoksulle 16 % ja pystypuille 14-15 %. Lisäksi hallin sisällä on väliseinärakenteita, joille lukemiksi n. 17 %.

Mun mielestä lukemat vaikuttaisi hyvältä, mutta mikä on vastaajan näkemys?
Kuvassa käytetty "halpamittari", joka on saatavilla normaaliliikkeestä, kelle tahansa koti-nikkarille, jonka ohjeessa lukee: "Kosteuden mittaamiseen eri puulajeista. Tarkkuus 1 %. Virhemarginaali +/- 1 %."


Kysymyksiä: 161 kpl

Kommentoi:*
Vastaus
Saamasi mittaustulokset vastaavat normaalin ulkokuivan puun kosteuksia, joten rakenteessa ei ole ongelmia.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Runkopuun kosteus":


Kommentoi:*