Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Talopaketit ja rungot aihealue Seuraava
pvm: 3.1.2011 20:45

Kysymys: Teräspalkin ruostesuojaus

Talopaketit ja rungot

Olen rakentamassa omakotitaloa ja olohuoneen kattoon on tulossa putkiprofiiliteräspalkki välipohjan kannattamiseen. Teräspalkki on kokonaan sisätiloissa toista päätä lukuunottamatta, joka tukeutuu ulkoseinässä olevaan pilariin. Onko tarvetta jotenkin ruostesuojata palkin sisäpuoli ja jos on, niin miten se kannattaisi tehdä. Osa suunnittelijoista ja urakoitsijoista on sitä mieltä ettei sisäpuolta tarvitse suojata. Toisten mielestä riittää, kun tekee palkin ilmatiiviiksi.

Kommentoi:*
Vastaus
Talon rakennesuunnittelija määrää, miten putkipalkki korroosiosuojataan. Jos on oletettavissa, että ulkoseinälle tukeutuvan putken päässä voi syntyä joissain olosuhteissa kastepiste, suosittelen palkin päiden sulkemista. Toinen vaihtoehto on, että ulkoseinällä olevan putken sisäpuoli maalataan muutaman kymmenen sentin matkalta.
Arvostele vastaus kysymykseen "Talopaketit ja rungot / Teräspalkin ruostesuojaus":


Kommentoi:*