Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 22.3.2021 10:48

Kysymys: ARA:n avustus hankkeisiin

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiössämme uusitaan   40 v vanhat alkuperäiset ikkunat ja parvekkeenovet. Lisäksi uusitaan kellarikerroksen näkyvillä olevat valurautaviemäriputket, jotka lämpöeristetään, ja  sukitetaan rakenteiden sisällä olevat putket. Käyttövesiverkoston sulku- ja linjasäätöventtiilit uusitaan myös. Voiko näiden hankkeiden kustannuksiin saada ARA:n avustusta?

 

Kysyin tätä Aralta , vastaus oli että ne kuuluu taloyhtiön vastuualueeseen ja  näin ollen niihin ei saa rahaa.


[J691321151]
25.3.2021 12:10


Kysyin tätä Aralta , vastaus oli että ne kuuluu taloyhtiön vastuualueeseen ja  näin ollen niihin ei saa rahaa.


[J691321151]
25.3.2021 12:10Kommentoi:*
Vastaus

Epäilen että ette saa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää valtion varoista mm. korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia eri väestöryhmien asuinolojen parantamiseen.
Lisätietoja löydöt täältä: www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Tukien_ehdot_ja_suositukset
 
ARA:n mukaan taloyhtiöille voi hakea seuraavia avustuksia, joista löytyy lisätiedot tarkemmin  täältä.Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / ARA:n avustus hankkeisiin":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*