As. Oy:n huoneistojen alaohjauspuiden uusiminen ym. remonttia/maksuperusteiden muodostuminen? (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 28.10.2019 18:3

Kysymys: As. Oy:n huoneistojen alaohjauspuiden uusiminen ym. remonttia/maksuperusteiden muodostuminen?

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

 Taloyhtiömme on valmistunut 1978, johon on rakennettu ns. valesokkeli. Taloyhtiö on rivitalo, johon kuuluu 5 rakennusta, yht. 24  huoneistoa+ pesu-ja varastotilat. Lisäksi kylmiö. 3 kaksikerroksista ja 2 matalaa taloa. 2-kerroksisissa on 12 as., joissa alakerrassa on 40m2 /80m2 ja 4 as:ssa 50m2/100m2. Matalissa taloissa on 6 as. 65m2 ja 2as.78m2, siis samassa tasossa. Taloyhtiössämme on alkamassa ensi keväänä mittavat remontit huoneistoissa ilmenneiden hajuhaittojen takia. As:ssa joudutaan uusimaan alaohjauspuut, avaamaan kaikkien kantavien seinien vierustat ja vaihtamaan kostuneet villat. Lattiamateriaalit poistetaan kokonaisuudessaan betoniin saakka. Alle jätettyjen vanhojen muovimattojen "karvanukka" joudutaan hiomaan pois ym. Määräytyykö maksut korjattavien m2:n /jyvityksen mukaan?

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
maksut määräytyvät lähtökohtaisesti yhtiöjärjestyksessä määrätyin perustein. En voi antamiesi tietojen perusteella ottaa kantaa siihen, jos jokin vastikkeenmaksun poikkeussäännöksistä soveltuu. Voit soittaa minulle numeroon 050 449 1046 keskustellaksesi tarkemmin tilanteesta.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / As. Oy:n huoneistojen alaohjauspuiden uusiminen ym. remonttia/maksuperusteiden muodostuminen?":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*