Asukas ei parkkeeraa vuokraamalleen autopaikalle (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 11.2.2019 9:18

Kysymys: Asukas ei parkkeeraa vuokraamalleen autopaikalle

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei,Tilanne: Yhtiössä jokaiselle osakkaalle varattu yksi autopaikka.Asukkaalla on oma vuokrattu tolpallinen autopaikka, hän ei kuitenkaan pidä autoaan omalla paikalla, vaan taloyhtiön rakentamalla "parkkilevennyksellä" kadun varressa. Asukas vie autonsa omalle paikalleen vain silloin, kun "levennykselle" auto ei mahdu. Joten suurimman osan vuodesta parkkipaikka on tyhjänä. Levennys on alunperin rakennettu taloyhtiön vieraspaikaksi/nille kenellä on kaksi autoa.Asukasta on ohjeistettu parkkeeraamaan autonsa ainakin yön yli omalle maksetulle autopaikalleen. Asukas nojautuu asiassa yhdenvertaisuuslakiin, jonka takia hän saa parkkeerata ylimääräiselle parkkilevennykselle, koska muutkin, jolla ei ole omaa autopaikkaa, parkkeeraavat siinä autoansa. Päteekö laki tässä asiassa?

 

Kommentoi:*
Vastaus
Hei,
Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajan tai muun huoneistossa asuvan on noudatettava, mitä järjestyksen säilymiseksi yhtiön tiloissa on tarpeen ja mitä siitä on sovittu. Järjestyksen s&a...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Asukas ei parkkeeraa vuokraamalleen autopaikalle":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*