asunnon pinta-alan muuttaminen yhtiöjärjestykseen (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 13.5.2019 14:58

Kysymys: asunnon pinta-alan muuttaminen yhtiöjärjestykseen

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Vanhan kerrostalon ullakkohuoneiston pinta-ala on tarkistusmittauksessa todettu pienemmäksi kuin on kirjattu yhtiöjärjestyksen huoneistoselitelmään ja isännöitsijäntodistukseen.  Ero on 20,5 m2 (195 > 175 m2).

Ero on huomattava, me osakkaat haluamme virheen korjattavaksi. Se vaikuttaa "lattia-alan" mukaan veloitettavaan vastikkeeseen.  Kyseessä 1800- luvun lopun yhtiö (osakeyhtiö), jonka hallituksen jäsen suhtautuu kielteisesti muutokseen/korjaukseen. Pitääkö päätös yhtiökokouksessa olla yksimielinen? Millainen menettely asian viralliseen korjaamiseen liittyy?  

Kommentoi:*
Vastaus
Hei,
 
pinta-alan korjaaminen voidaan tehdä muiden osakkaiden vastustamisesta huolimatta kohtuullistamalla yhtiöjärjestystä. Virheen tulee tuottaa sinulle kohtuutonta rasitusta, jot...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / asunnon pinta-alan muuttaminen yhtiöjärjestykseen":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*