Asunto-osakeyhtiön määritelmä (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 28.9.2020 13:34

Kysymys: Asunto-osakeyhtiön määritelmä

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

As Oy-lain ja yhtiöjärjestyksen mukaan As Oy on sellainen, että

"huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta suurin osa on varattu osakkeenomistajille asuinhuoneistoiksi".Miten käy sellaisessa tapauksessa, että huoneistoista on omistajien käytössä asunhuoneistoina onkin enää vain 37 % huoneistoista ja vuokrattuna on 44 % ja muut asunnot ovat tyhjillään, siis asumattomina. 

Noudatetaanko siis edelleen päätöksenteossa As Oy-lakia vai pitääkö yhtiöjärjestys muuttaa kiinteistöosakeyhtiötä koskevakai?

Ongelmana on nyt sekin, että hallituksen jäsenistä yksikään ei asu talossa ja puheenjohtaja ei edes omista osakkeita, vaan toimii yhtiökokouksessa sisarenssa valtakirjalla.

  

Kommentoi:*
Vastaus

Kysymyksestäsi ilmenee, että kyse on edelleen asunto-osakeyhtiöstä, koska huoneistoista suurin osa on edelleen varattu osakkeenomistajille asuinhuoneistoiksi. Ratkaisevaa tilanteessa on yhtiöjärjestyksen määräykset.

Sillä seikalla, ovatko osakkeenomistajat vuokranneet huoneistonsa vai asuvatko he siellä itse, ei ole asiassa merkitystä.

Yhtiökokouksessa äänivaltaa käyttävät osakkaat.
Hallituksen jäsenten ei tarvitse olla yhtiössä osakkaina.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Asunto-osakeyhtiön määritelmä":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*