Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 20.5.2022 9:36

Kysymys: Häkkivarastot

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Taloyhtiössä tehtiin putkiremontti. Kolme taloa, kaikista purettiin kylmäkellarit ja vapautunut tila varustettiin häkkikomeroilla. Ennen oli häkkejä kahdessa tilassa nyt kolmessa. Kaikki komerot suurenivat. Nyt hallituksen pari jäsentä vaatii että entinen häkkien numerointi ei voi olla. Kaikissa taloissa on eri kokoisia huoneistoja. Ennen remonttiakaan eivät häkit ja kylmäkellarit olleet yhtäsuuria. Nyt 44 neliön kaksio ei voi saada yhtä isoa häkkiä kuin 94 neliötä. Häkkien numerointi aiotaan siis tehdä sekalaisesti.

Yhtiön välittömään hallintaan ja tilat käytetään yhtiön hyväksi mainitaan yhtiöjäejestyksessä saunat, pesutuvat, kuivaushuoneet, talouskellerit, varastokomerot ja ulkoiluvälinevarastot sekä y.hden talon talonmiehenasunto.

Ihmetyttää.

Kommentoi:*
Vastaus

Niin, sinulla ei ole tässä varsinaista kysymystä.

Asiasta voisi mielestäni päättää yhtiökokouksessa, eli hallituksen tulisi siirtää asia yhtiökokouksen käsiteltäväksi ja päätettäväksi.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Häkkivarastot ":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*