Hallituksen ja isännöitsijän vastuuvapaus (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 16.3.2020 9:49

Kysymys: Hallituksen ja isännöitsijän vastuuvapaus

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Oli puhuttu lähitulevaisuuden ikkunaremontista, mutta 2019 yhtiökokouksessa olikin jo ikkunafirman edustaja kertomassa ikkunoista. Kaikkien mielestä se tuli yllättäen, mutta silti ikkunaremontti syksylle 2019 hyväksyttiin. Yhtiökokous luotti, että hankkeessa käytettäisiin asiantuntijaa, mutta ainoa asiantuntija oli ikkunafirman mittaaja. 

Hanke osoittautui huonosti valmistelluksi, mittaukset heittivät 3 cm:llä ja jouduttiin uusimaan 90 ikkunaa ja nekin olivat 1 cm: n heitoilla. 

Talomme on ns. arvotalo ja hallitus/isännöitsijä ovat huolimattomuudellaan alentaneet talon arvoa.

Tiedotusta tapahtuneesta ei ole juuri annettu. Ei tietoa edes hinnanalennuksesta. Urakka viivästynyt ja asukkaat uupuneita. Mitä sopimuksia voimme vaatia selvitettäväksi,  jos emme myönnä vastuuvapautta heille?
kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Lähtökohtaisesti hallituksen on annettava tarvittava selvitys yhtiökokoukselle, jotta yhtiökokous voi arvioida vastuuvapauden myöntämistä hallitukselle ja yhtiön johdolle.

Tulkitsen kysymystäsi niin, että hallituksen on selvitettävä yhtiökokouksen tai osakkaiden pyynnöstä yhtiökokoukselle asiaa hyvin laajasti eli on annettava tarkka selvitys kaikista lähetetyistä tarjouspyynnöistä, saaduista tarjouksista, urakkaneuvotteluista ja tehdyistä urakkasopimuksista. 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Hallituksen ja isännöitsijän vastuuvapaus":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*