hallituksen vahingonkorvausvastuu (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 13.5.2020 16:5

Kysymys: hallituksen vahingonkorvausvastuu

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Osakas on ilmoittanut hallituksen puheenjohtajalle vuokralla olevan huoneistonsa kylpyhuoneen vesivahingosta, josta urakoitsijan raportissa mainitaan mm. että laatoissa ja seinän saumoissa on halkeamia ja tummaa kasvustoa seinän alaosan saumoissa, muuta tietoa tai kunnossapitoilmoitusta ei ole jätetty hallitukselle.cHallitus on kuitenkin puheenjohtajan lähettämän "sähköpostikokouksen" perusteella myöntänyt aloitusluvan kosteusvaurion korjaamiseksi ja päättänyt että kulut korvataan Vastuunjakotaulukon perusteella, äänin 2-1. Onko hallitus toiminut oikein ja as oy lain mukaisesti? Voiko yhtiökokouksen päätöksellä vaatia aloituslupaa puoltaneet jäsenet korvausvastuuseen yhtiölle tulevista kuluista?

Kommentoi:*
Vastaus
Hallituksen kokous on mahdollista pitää ns. "sähköpostikokouksena".  "Aloituslupa" kosteusvaurion korjaamiseksi voidaan siis myöntää näin.

Mitä tulee kysymykseesi, &quo...


Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / hallituksen vahingonkorvausvastuu":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kiitos vastauksesta. Päätös ei ole yhtiöjärjestyksen vastainen. Kyseessä on lähinnä se, että rasittaako aloituslupapäätöstä virhe, sillä osakas ei ole jättänyt muutostyöilmoitusta hallitukselle eikä hallitus ole selvittänyt vahingon laajuutta tai mistä syystä vahinko on aiheutunut tai onko yhtiö  ylipäätään korvausvelvollinen vai johtuuko vahinko osakkaan huolenpito- / kunnossapitosäädöksen laiminlyönnistä (itse aiheutettu) tai korvataanko yhtiön täysarvovakuutuksesta osa kuluista.  


[J11146231428]
13.5.2020 21:58Kommentoi:*