Hallituksen varajäsenen oikeus (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 13.5.2019 10:43

Kysymys: Hallituksen varajäsenen oikeus

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei! Onko as.osakeyhtiön hallituksen varajäsenellä oikeus saada kopiot tasekirjasta? Epäilemme isännöitsijän antavan meille osakkeenomistajille virheellistä tietoa taloyhtiön rahatilanteesta. Vuonna 2017 isännöitsijä ilmoitti, että olemme 4000,00 euroa voitollisia. Tilintarkajastajan käytyä taseet läpi, niin todellisuudessa olimmekin lähes 9000,00 euroa tappiollisia. Vuoden 2018 tilinpäätöstä isännöitsijä ei vienyt varsinaiselle tilintarkastajalle, joka löysi edellisestä vuodesta em. mainitut virheet, vaan vei varatilintarkastajalle. Onko oikein, että sivuutetaan varsinainen tilintarkastaja? Isännöitsijän toiminta haiskahtaa epärehellisestä meillä ja muissakin taloyhtiöissä, joissa hän isännöi.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
Tase on julkinen ja voit hakea sen verkosta. 

Tarkoitat mahdollisesti kysymyksessäsi yhtiön kirjanpitoa. Hallituksella on oikeus tutustua kirjanpitoon. Oikeus on hallituksella kokonaisuutena eikä yksittäisellä hallituksen jäsenellä tai varajäsenellä lähtökohtaisesti ole oikeutta tutustua kirjanpitoon. Jollei hallitus jostain syystä tarkasta kirjanpitoa, voi asiassa olla syytä selvittää erityisen tarkastuksen toimittamisen mahdollisuutta.

Varatilintarkastaja ei ole oikeutettu toimimaan yhtiön tilintarkastajana tai tilintarkastajan sijasta, jollei tilintarkastaja ole eronnut, erotettu tai estynyt toimimasta tehtävässään.

Ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen kristian.krokfors@jurinet.fi tai soita numeroon 050 449 1046 keskustellaksesi lisää asiasta.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Hallituksen varajäsenen oikeus ":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*