Isännöitsijän valinta (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 16.11.2020 0:54

Kysymys: Isännöitsijän valinta

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Isännöitsijä on siirtymässä eläkkeelle. Hallitus pitää päättää uudesta, mutta kyse on kustannuksista. Onko hallituksella oikeus kysyä hetkellä vielä toimivalta isännöitsijältä koko vuodelta hänen kustannuksensa, että osata tehdä tarjouspyyntöjä uusille. Tilipäätöksessä näky hänen palkkionsa, vaikka hän tekee useita hommia, mistä velottaa/ tai ei, koskaan ei saa siihen vastausta häneltä. Tilipäätöksissä ei käy ilmi, mitä ovat hänen tekemiä, ei ole mitään eriteltyinä. Tilinpäätöksissä on kaikki hommat/kulut yhtenä summana.

Mistä isännöitsijän toiminta koostu ?

Onko laenmukaista tehdä isännöitsijän valinnasta ylimääräinen yhtiökokous? Koska hallitus ei ole mistään siihen liittyvästä yksimielinen

Kommentoi:*
Vastaus

Hallitus huolehtii lainmukaan yhtiön hallinnosta sekä kiinteistön ja rakennusten pidon ja muun toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä. Hallitus vastaa siitä, että yhtiön kirjanpidon ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty.

Hallituksella on tietenkin oikeus saada kaikki yhtiötä koskevat tiedot isännöitsijältä hänen laskutukseensa ja laskutusperusteisiinsa liittyen. Miten hallitus voi muuten valvoa isännöitsijan laskutuksen oikeellisuutta?

Mikäli hallitus ei kykene päättämään isännöitsijän valinnasta, voidaan asia siirtää yhtiökokouksen päätettäväksi. Suosittelen myös hallituksen kokoonpanon muuttamista, mikäli hallitus ei ole kykenevä kollegiaaliseen päätöksentekoon.

Isännöitsijän tehtäviä en tässä mahdu selvittämään erikseen. Laki määrittelee ne tarkoin.

 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Isännöitsijän valinta ":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*