Isännöitsijän vastuu tiedottamisesta ludeongelmaan liittyen (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 31.12.2018 4:1

Kysymys: Isännöitsijän vastuu tiedottamisesta ludeongelmaan liittyen

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kerrostaloyhtiön rapussa on useammassa asunnossa ollut ludeongelma. Onko osakkaalla oikeus saada isännöitsijältä tietoa, miten luteiden torjunta on rapussa edennyt? Isännöitsijä vetoaa siihen, että ei voi kertoa muiden asuntojen asioista mutta voiko hän kertoa yleisellä tasolla yksilöimättä mitään asuntoa? Torjuntatoimenpiteiden edistyminen muissa asunnoissa vaikuttaa kuitenkin kaikkiin asuntoihin. Jos jossain asunnossa ei ole saatu ongelmaa hoidettua, riski luteiden leviämisestä muihin asuntoihin on kuitenkin suuri. 

Entä voiko isännöitsijä kieltäytyä ilmoittamasta ludeongelmasta rapun muille asukkaille, jos luteista ilmoittanut osakas toivoo, että asiasta informoitaisi muitakin?
Kysymyksiä: 6 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Olisi toki hyvien hallintotapojen mukaista, että hallitus tai isännöitsijä ilmoittaisi mitä toimia taloyhtiössä tehdään ongelman rajoittamisesksi ja poistamiseksi. Mitään suoranaista lainmukaista velvollisuutta tähän ei ole. Usein taloyhtiössä käydään vuoden aikana tehdyt toimet läpi yhtiökokouksessa. 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Isännöitsijän vastuu tiedottamisesta ludeongelmaan liittyen":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*