Korvausvelvollisuus (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 29.4.2019 0:1

Kysymys: Korvausvelvollisuus

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Virheellinen asennus havaittiin korjauksessa lvi-liikkeen toimesta vuonna 2019.

Taloyhtiöllä A ja B on yhteinen lämmönjakohuone, jossa sijaitsee kylmän käyttöveden mittarit kumpaakin yhtiöön. Kummankin taloyhtiön lämmin käyttövesi on kulkenut B:n kautta. Käyttöveden lämmitykseen ei ole mittaria. Kaukolämpöyhtiön katselmuksen mukaan taloyhtiön lämmitysjärjestelmän kytkennät on tehty tavalla, jota ei voi ymmärtää kuin ammattilainen. Asiasta ei ole kirjattu mitään taloyhtiöiden yhtiöjärjestykseen. 

 

Taloyhtiö B, vaatii korvaamaan virheellisen asennuksen seurauksena saamatta jääneet maksut vuodesta 2006 lähtien. Onko taloyhtiö A korvausvelvollinen tapahtuneesta virheestä ja jos on niin miltä ajalta. Taloyhtiössä A kaikki osakkaat ovat vaihtuneet.

 

 

Kommentoi:*
Vastaus

Kysyit, onko taloyhtiö A korvausvelvollinen tapahtuneesta virheestä taloyhtiölle B, ja jos on niin miltä ajalta? Taloyhtiössä A kaikki osakkaat ovat vaihtuneet.

Vaikea on näillä tiedoilla antaa sinulle täsmällistä ja oikeudellisesti perusteltua vastausta, mutta tässä muutama huomio.

Ensinnäkin, paljonko saamatta jääneitä vesimaksuja on? Miten tämä taloudellinen vahinko määritellään, se ei selviä kysymyksestäsi.

Osa vaatimuksista lienee jo vanhentunut. Sillä, että kaikki osakkaat ovat vaihtuneet taloyhtiössä, ei ole asiassa merkitystä. Onko taloyhtiö A ylipäätään korvausvastuussa, vai pitäisikö vaatia vahingonkorvausta LVI-liikkeeltä? Onko asentajaa reklamoitu?
Jos haluatte tarkempia ohjeita, olkaa yhteydessä toimistoomme.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Korvausvelvollisuus ":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*