Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 23.5.2022 9:34

Kysymys: Kuka vastaa jos ei ole hallituksen päätöstä.

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei! Pieni taloyhtiö.3 as.Ammatti isännöitsijä 30v.On ollut puhetta kosteusmittauksista ulkoseinistä. Rakennusalan ammattilaisen mukaan tiiliä ei saa poistaa vaarana tiilien tippuminen. 

Nyt is laittoi viestin jos hallitus ei kommentoi hän ilmoittaa hänelle tarjouksen tehneelle konsultille että tulee tutkimaan seinät. Kuka on vastuussa jos seinä " tulee alas" ? Hän myöskin ulkoisti vakuutusasioitten hoidon meklareille ilman hallituksen päätöstä. Kokouskutsun esityslistaan hän ei laittanut ulkoistamista.

Hallituksen pöytäkirjaan hän oli merkinnyt että päätettiin ulkoistaa. Kysyin ( olen hallituksessa) kuka on tehnyt päätöksen. Asiasta keskusteltiin. En muista keskustelua. Hän oli jo vienyt meklareille tiedot. Samoin vak.yhtiön valinta ilman päätöstä. Mitä tehdä?! PJ ei tunne asosakelakia. 

Kommentoi:*
Vastaus

Asunto-osakeyhtiölain mukaan hallituksen ja isännöitsijän on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua. Jos hallitus laiminlyö kunnossapidon, vastaavat hallituksen jäsenet laiminlyöntinsä seurauksista.

Onko teillä hallituksen ja isännölitsijän välillä jonkinlaista epäluottamista?

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Kuka vastaa jos ei ole hallituksen päätöstä.":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*