Kulutusperusteiset vesimaksut - hinnoitteluperusteet (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 6.2.2019 0:40

Kysymys: Kulutusperusteiset vesimaksut - hinnoitteluperusteet

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kerrostalossa on huoneistokohtaiset vesimittarit.Vesiennakot  tasauslaskutetaan kalenterivuodelta kulutuksen mukaan jälkikäteen yhtiökokouksen jälkeen.Yhtiöllä ei ole mitään päätöstä vesimaksujen hinnoitteluperusteista. Yhtiökokous vahvistaa talousarvion yhteydessä vesiennakon määrän.Pitäisikö kylmän ja lämpimän veden laskutushinnat / hinnoitteluperusteet / kuutio  kertoa/päättää edes kerran vai vuosittain ja näkyä talousarviossa?

Pitäisikö asukkaalla olla mahdollisuus arvioida vesilaskunsa suuruutta vuoden aikana,koska mittarit ovat asunnoissa nähtävillä?

Voiko tasauslasku olla vuodesta toiseen vaihtelevin yllätyshinnoin laskutettu? Kuuluisiko laskuttaa kulutus- vai laskutusajankohdan hinnoilla?

esim jos kylmä vesi laskutetaan vesilaitoksen perimän hinnan mukaan. 

Kommentoi:*
Vastaus
Yhtiöjärjestyksessä on varmasti merkintä siitä kuinka vesimaksut laskutetaan ja mikä niid...

Nähdäksesi vastauksen kokonaan sinun on oltava sisäänkirjautunut palveluun.
Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Kulutusperusteiset vesimaksut - hinnoitteluperusteet":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

Kommentoi:*