Kylphuoneremontti (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 27.12.2018 10:46

Kysymys: Kylphuoneremontti

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Alapuoleisessa asunnossa on kylpyhuoneen muovimatto ollut rkki, silti kylpyhuonetta on käytetty. Nyt lattian muovimatto on osittain poistettu ja tilaa on kuivattu isännöitsijän tilauksella. Mikä on vastuu käyttäjällä? Toisolta mitään kunnossapitoon littyvää ilmoitusta ennakon ole tullut, mikä on sännöitsijän vastuu ilmoituksesta ja mitä sen pitää sisältää.

Kommentoi:*
Vastaus

Osakkeenomistajan on huolehdittava huoneiston sisäpuolisista materiaaleista, johon sisältyy myös kylpyhuoneen muovimatto. Mikäli matto on rikki siten, että riskinä on veden joutuminen rakenteisiin, tulee siitä tehdä ilmoitus isännöitsijälle viipymättä, jotta taloyhtiön puolesta voidaan ryhtyä toimeen riskin minimoimiseksi. Kysymyksestäsi päätellen taloyhtiössänne on ryhdytty tarpeellisiin toimiin. Mikäli kyseessä on osakkaan oma kunnosspitotyö tulee osakkaan tehdä ilmoitus isännöitsijälle. Tässä tapauksessa ilmoitusta ei tarvita. 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Kylphuoneremontti":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi
Eikö isännöitsijän tarvitse tehdä remontista ilmoitusta, kun työ kuuluu taloyhtiölle? Mielestäni pitäisi tehdä, kun tässä tapauksessa käytetään yhtiön rahoja! [J445507813]
4.1.2019 14:27Kommentoi:*