Lainakustannusten jako (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 9.12.2019 7:1

Kysymys: Lainakustannusten jako

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kerrostalossa tehdään ikkuna- ja parvekeremontti, johon otetaan yhtiölainaa. Voidaanko urakkasummasta erottaa osa, joka vastaa parvekekorjausten osuutta ja jakaa se vain niiden asuntojen maksettavaksi, joissa parveke on? Yhtiöjärjestyksessä lukee: "Osakkeenomistajat ovat oikeutetetut maksamaan yhtiölle huoneistojen lattiapinta-alan mukaan laskettavan osuuden yhtiön pitkäaikaisista lainoista."

Parvekkeilla ei ole ollut lasituksia, vaan asukkaat ovat laittaneet niitä myöhemmin. Nyt menevät uusiksi myös 2 v sitten laitetut, koska kaiteet uusitaan. Onko asukkaalla tässä yhteydessä oikeus kieltää uusiminen vedoten siihen, että remontista ei ollut tietoa vielä 2 v sitten ja kaiteet ovat hyväkuntoiset itse kunnostettuina? Kaiteet ovat alumiina, joka on käsitelty väärin jo rakennusvaiheessa.

 

Kommentoi:*