lumieste (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 3.2.2020 8:6

Kysymys: lumieste

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

kerrostalon parvekkeissa ylhäällä (ei julkisivunpuolella) ei ole lumiesteitä...eikö ne pidä olla,,,liikkuminen vaarallista pervekkeen ulkopuolella talvisin,,,sanotaan vaan että olla varovainen kulkiessa,,,mielestäni pitäsi olla lumiesteen,,,onko pakollisetkin jopa,,,kuka vastaa kun tulee vahinko...eli lumet ykskaks niskaan ja henki lähtee,,,parvekkeet rakennettu itse kukin osakkeen omistaja itse,,,ei taloyhtiö...joten eikö heidän kuuluisi myös turvallisuuden vuoksi laittaa myös lumiesteet??
kysyjä
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Vastaus

Sisäänkäyntien ja kulkuväylien kohdat sekä talvella käytettävät leikki- ja oleskelualueet tulee suojata rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Määräys koskee myös rakennusta ympäröivää katualuetta ja muuta yleistä aluetta. Kun katon kaltevuus ylittää 1:8, suojaamisessa käytetään katolle sijoitettavia lumiesteitä, ovien yläpuolisia katoksia tai kulkua ohjaavia istutuksia ja sopivia maarakenteita. Vastuu rakenteista on lähtökohtaisesti yhtiöltä.  Mikäli parvekkeet ovat taloyhtiössänne kuitenkin kokonaan osakkaiden vastuulla, on osakkaiden myös huolehdittava, että parvekkeet rakennettaan niin, ettei niiden käyttöön liity sellaista vahingonvaaraa, jota ei voida pitää hyväksyttävänä.
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / lumieste":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
anni.santanen@jurinet.fi

Kommentoi:*