lumityöt talkoilla (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 4.3.2019 7:11

Kysymys: lumityöt talkoilla

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

rivitaloyhtiössämme on lumityöt tehty talkoilla ja  jossa vuoroviikoin vastuu siirtyy toiselle  osakkaalle.  Yhtiössä on 6 huoneistoa,myös ,liukkauden torjunta seuraa lumivuoroja, Nyt yksi osakas kieltäytyy noudattamasta  velvoitteetaan. Voiko yhtiö yhtiökokouksen päätöksellä tehdä sopimuksen,jossa osakas ,tai yhtiö voi  tilata  työn jolla osakkaan lumi ja  liukkaudentorjuntapalvelut suoritetaan viikolla joka osuu kieltäytän kohdalle. Sopimuksen mukaiset kustannukset yhtiö veloittaa osakkaalta.
rkm
Kysymyksiä: 5 kpl

Ketään ei voi velvoittaa talkootyön.

 


[make]
7.3.2019 10:30


Miten ko. tapauksessa jos sattuu liukastuminen tai muu vahinko? Kumpi joutuu vastuuseen, kieltäytyvä osakas vai taloyhtiön hallitus?Onko paras ratkaisu ulkoistaa lumityöt huoltoyhtiölle jolloin myös vastuu huoltoyhtiöllä?


[J9794391219]
20.3.2019 11:36Kommentoi:*
Vastaus

Tällaista päätöstä ei voi tehdä ilman jokaisen osakkeenomistajan suostumusta ja silloinkin se olisi hieman kyseenlainen sopimus.

Ketään yhtiön osakasta ei voi velvoittaa pitämään taloyhtiön yhteisiä alueita kunnossa tai velvoittaa huolehtimaan lumen aurauksesta.
Tämä on lähtökohtaisesti aina taloyhtiön velvollisuus ja tehtävä.

Taloyhtiön on kustannuksellaan huolehdittava yhteisten piha-aleiden ja kulkuväylien kunnossapidosta.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / lumityöt talkoilla":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi
Taloyhtiö vastaa vahingoista, tietysti vakuutuksessa tämä on otettu huomioon. [punainenpilvi]
22.3.2019 18:53Kommentoi:*