Muutos yhtiöjärjestykseen (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 6.11.2019 1:28

Kysymys: Muutos yhtiöjärjestykseen

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei !

Pyytäisin apua. Taloyhtiömme on pieni 6 asunnon rivitaloyhtiö. Taloyhtiössä valittiin uuteen hallittukseen henkiö joka  on ollut yhtiön tilintarkastaja nimikkeellä ilmoitettuna  patentti- ja rekistihallitukseen. Nyt kun olisimme vaihtaneet hallituksen nimiä rekisteriin, niin ei onnistunut. Tuli vain ilmoitus, että tilintarkasta ei voi olla hallituksen jäsen. Eli pitääkö nyt ensin tehdä muutos yhtiöjärjestykseen ennen kuin nimi hyväksytään hallituksen jäseneksi? Vai voiko tämän muuten muuttaa?

Toinen kysymys yhtiäjärjestyksen osalta. Hallitus on keskustellut märkätilojen, kylpyhuone, vessa korjausvastuusta.  Voidaanko yhtiöjärjestykseen laittaa maininta että taloyhtiön korjausvastuu rajoittuu rakenteista johtuvista vioista esim.kosteusvaurio,  pitääkö myös eristeet mainita?  

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
yhtiöjärjestyksessä tuskin on mainittu tilintarkastajaa nimeltä, joten yhtiöjärjestystä tuskin tarvitsee muuttaa vaihdettaessa tilintarkastajaa. Jos nykyinen tilintarkastaja halutaan vaihtaa toiseen, tulee yhtiökokouksen päättää tilintarkastajan vaihtamisesta. Suosittelen yhtiötä myös selvittämään, jos sillä edes on velvollisuutta valita tilintarkastajaa.

Yhtiökokous voi muuttaa yhtiöjärjestystä mainitsemallasi tavalla määräenemmistöpäätöksellä. Jos päätös on tässä tapauksessa yhdenvertaisuusperiaatteen vastainen, tulee päätökselle saada suostumus kaikilta niiltä osakkailta, joiden kustannuksella annetaan epäoikeutettua etua. Eristeet kannattaa mainita, jos ne halutaan varmuudella sisällyttää yhtiön korjausvastuuseen. 
 
 

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Muutos yhtiöjärjestykseen ":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*