Onko oikein..? (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 3.1.2019 9:6

Kysymys: Onko oikein..?

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

HeiKiinteistössä toimii ravintola, jonka ikkuna ( ulkoikkunan lasi, suuri ) rikottiin..Kenen vastuulla korjaus kulut.?

Isännöitsijä vastasi, että taloyhtiön vakuutus korvaa ja osakkaat maksavat omavastuun, mutta mielestäni asia kuuluisi yrittäjän vastuulle, koska ravintola ei kuulu taloyhtiölle..? Täytyyhän yrittäjällä olla oma vakuutus..? Asiakas ilmeisesti rikkoi ikkunan. Ilmeisesti oikeuskäsittely tulossa yrittäjän ja tekijän välillä..? 

Kommentoi:*
Vastaus

Taloyhtiö vastaa rakennuksen ulkopuolisista osista, joihin sisältyy ulkoikkuna. Tästä syystä taloyhtiön vakuutus korvaa ikkunan korjauksen. Koska asiaa tullaan käsittelemään oikeudessa, tuomiosta riippuen tullee tekijä korvaamaan ikkunan korjaamisen kokonaisuudessaan.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Onko oikein..?":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Jemina Timonen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
jemina.timonen@jurinet.fi

..Kiitos.. 


[J45157899]
9.1.2019 9:40


..Kiitos.. 


[J45157899]
9.1.2019 9:40Kommentoi:*