Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 1.2.2021 17:17

Kysymys: Paritalon lumenluontiriita

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Asun oy muotoisessa paritalossa, jossa asuntoni kattaa yläkerran ja naapuri asuu alakerran asunnossa. Naapuri valittaa kaikesta toiminnastani. Taloyhtiön piha on jaettu hallinnonjakosopimuksella. Asunnossani on parveke, josta lapioin lumet pois mahdollisimman usein. Samalla yritän poistaa katolta ylimääräistä lunta. Tyhjennän lumen alakerran osakkaan nurmikolle, jossa ei ole kulkua. Tämä on ainoa mahdollinen kohta, muuten joutuisin keräämään lumet ja kuljettamaan ne asuntoni läpi pihalleni. Naapuri uhkaa minua nyt rikosilmoituksella, koska käytän hänen hallinnanjakosopimuksella oikeutettua piha-aluetta lumen pudotuksessa. Eikö piha/tontti kuitenkin ole taloyhtiön tonttia, vaikka on hallinnanjakosopimus? Miten tässä tulisi edetä..

Kommentoi:*
Vastaus

Kerros- ja rivitaloissa asuvan tulee sietää normaaleja elämisen ääniä ja muuta "haittaa" naapurista.
Mielestäni naapurisi nyt hieman kärkkäästi valittaa asiasta.
Jos lumen tiputtaminen ei naapuriasi objektiivisesti arvioiden voi häiritä, en näe asiassa ongelmaa kannaltasi.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Paritalon lumenluontiriita":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*