Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 23.6.2021 19:34

Kysymys: Paritalon vastuut yhtiöjärjestyksessä

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Asun paritalossa, jossa molemmat osakkaat hoitavat talon kustannukset oman asuntonsa osalta. Yhteiset kulut jaetaan. Meillä ei ole kirjanpitoa, ei taloyhtiön tiliä eikä tilintarkastajia. Näin on menty n. 20 vuotta.haluamme järjestelyn yhtiön yhtiöjärjestykseen. Miten on, onko tämä mahdollista ja miten yhtiöjärjestys muotoillaan? Pitäisi määritellä osakkaiden vastuulli normaalisti taloosakeyhtiölle kuuluvat vastuut.

Mitä vastataan?


[J5434561916]
28.7.2021 20:22


Mitä vastataan?


[J5434561916]
28.7.2021 20:22


Mitä vastataan?


[J5434561916]
28.7.2021 20:22Kommentoi:*
Vastaus

Millainen nykyinen yhtiöjärjestyksenne sitten on?
Oletteko toimineet vastoin yhtiöjärjestystä 20 vuotta?

Onko teille nyt järkevää ylipäätään muuttaa yhtiöjärjestystä, onko taloyhtiöön tulossa suuria korjauksia tms?

Yhtä kaikki, voitte yksimielisinä muuttaa yhtiöjärjestystä yhtiökokouksen päätöksellä kuvaamallasi tavalla.

Yhtiöjärjestyksen muotoilussa kannattaa käyttää apuna lakimiestä. Tässä maksuttomassa neuvonnassa minulla ei ole mahdollisuutta teille vastata siihen, miten yhtiöjärjestys tulisi kohdallanne muotoilla, koska siihen vaikuttaa niin moni asia.

Jos haluatte apua, olkaa yhteydessä toimistoomme. Teemme jatkuvasti tällaisia yhtiöjärjestysten muutoksia. Kustannuksena yhtiöjärjestyksen muutos on teille alkaen joitain satasia, tuskin sen enempää.  

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Paritalon vastuut yhtiöjärjestyksessä":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies OTM, kiinteistöjuristi
Markus Talvio
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*