Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 19.5.2022 16:53

Kysymys: parkettilattian korjausasennuksen kulut

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Kerrostalo -70 luvulta. Kuka maksaa osakkaan huoneistoon virheellisen tehdyn parkettiasennuksen korjauskulut? Muovimatto poistettu ja parketti liimattu suoraan betoniin. Aiempi osakas on tehnyt tämän ratkaisun. Äänieristys akustiikkamittauksessa merkittävästi heikompi kuin rakennusajan standardi. Korjaus tehty asentamalla uusi parketti entisen päälle vaimenninkerroksen kanssa. Väliovet teetetty mittatilauksena lattian korottumisen takia. Äänieristys korjaantunut uuden lattiaremontin myötä. Kulut ovat suhteellisen korkeat ja näyttää, että lähes kaikki tulee taloyhtiön maksettavaksi. Muut osakkaat eivät ole halukkaita osallistumaan kuluihin millään tavalla. Taloyhtiö järjesti jo kahdet akustiikkamittaukset, sitä pidetään riittävänä vastaaantulona.

Kommentoi:*
Vastaus

Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaan kunnossapitovastuulle kuuluvat huoneiston pinnat, eli myös parketti.

Mielestäni kertomasi kustannukset eivät kuulu taloyhtiön maksettavaksi, jos yhtiöjärjestyksesänne ei ole toisin määrätty, vaan korjaukset tehdään tarvittaessa osakkaan kustannuksella.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / parkettilattian korjausasennuksen kulut":

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-,
ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja
kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin.
Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut
vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja
messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella
15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien
Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.
Ota tästä yhteyttä Markukseen.


Ota yhteyttä

Jurinet Markus Talvio-218x700

Kommentoi:*