Perkolan lämmitys (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 3.2.2020 9:54

Kysymys: Perkolan lämmitys

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Hei

Taloyhtiössämme on perkolat (sisäterassi) jotka osakkaat huolehtivat omilla kustannuksillaan.  Yhtiössämme on kaukolämpö lämmitys.Jotku ovat laittaneet lämpimäksi perkolan omilla kustannuksilla (sähkölämmityksen)  ja joku on laittanut vesikierto patterin perkolaan. Epäilemme että tuo vesikierto on yhdistetty taloyhtiön kaukolämpöön.Miten varmistamme onko näin tapahtunut? Isännöitsijän vastaus on ei yhteydessä taloyhtiön lämmitykseen mutta halusi varmistuksen hallitukselta.

Kommentoi:*
Vastaus

Hei,
 
yksinkertaisin tapa varmistua tästä on kysyä asiasta osakkailta ja tarvittaessa pyytää, että saatte tarkistaa asennuksen.

Viime kädessä voitte päästä katsomaan asennusta asunto-osakeyhtiölain 8 luvun 1 §:n mukaan osakehuoneiston kunnon ja hoidon valvonnan taikka kunnossapito- tai muutostyön yhteydessä.

Vapaaehtoinen asuntoon päästäminen kannattaa selvittää ensin, koska naapurisopu saattaa järkkyä lain sallimien keinojen käytön vuoksi.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Perkolan lämmitys":

Lakimies
Kristian Krokfors
Helsinki, Suomi

Kommentoi:*