perusparannustuki (Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 25.2.2019 13:24

Kysymys: perusparannustuki

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Onko vielä mahdollista saada perusparannustukea? Taloyhtiössämme on tehty paljon perusparannuksia, mutta emme ole koskaan saaneet perusparannustukea. Johtuu ehkä siitä, että hallitus ja isännöitsijä eivät ole sitä edes hakeneet pyynnöistäni huolimatta. Saako kokouksen nauhoittaa?

Kommentoi:*
Vastaus

Korjausavustuksia myöntää ARA ja niitä voi saada tietyin edellytyksin iäkkäiden ja vammaisten henkilöiden asuntoihin, uuden hissin asentamiseen sekä liikkumisesteen poistamiseen. Asunto-osakeyhtiöille ARA voi hyväksyä perusparannukseen myönnettävän lainan takauslainaksi. ARA myöntää myös korkotukilainoja vuokra- ja asumisoikeustalojen perusparannushankkeisiin. Lisää tietoja löytyy asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen sivuilta.
Mitään laillista estettä ei ole sille, että nauhoitat yhtiökokouksen kulun, jos itsekin olet siellä osakkaana läsnä. Kannattaa kuitenkin ilmoittaa tästä etukäteen.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / perusparannustuki":

Jurinet Oy Lakipalvelut
Lakimies
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
puh:029 009 2590
anni.santanen@jurinet.fi

Kommentoi:*