Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset aihealue Seuraava
pvm: 18.2.2021 13:21

Kysymys: Pitääkö taloyhtiön korvata?

Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset

Rivitaloloyhtössä on osakas tehnyt mittavan remontin ja mm. wc:n alaslaskettuun kattoon muuntajan kautta ns. tähtivalaistuksen. Nyt tuohon välitilaan on "hiipinyt jyrsijä" ja nakertanut nuo matalajännittteiset johdot rikki ja aiheuttanut muuntajalle oikosulun (ei toimi). Tuo itserakennuttu valaisinrakennelma on johdettu taloyhtiön kiinteästä valaisinjakorasiasta! Kuuluuko jyrsijän aiheuttama vahinko taloyhtiön korvattavaksi?

Kommentoi:*
Vastaus

Mielestäni on selvää, ettei jyrsijän aiheuttama vahinko kuulu taloyhtiön korvattavaksi.

Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590.

Arvostele vastaus kysymykseen "Taloyhtiön rakennusoikeudelliset kysymykset / Pitääkö taloyhtiön korvata?":

Jurinet Oy Lakipalvelut
OTM, Toimitusjohtaja
Markus Talvio
, Suomi
puh:029 009 2590
markus.talvio@jurinet.fi

Kommentoi:*